Presentatie & Presence

(Je) presenteren heeft alles te maken met je houding, in letterlijke en figuurlijke zin; ervaar je mentale spanning dan zal zich dat in je lijf manifesteren en doorklinken in je stem en je bewegingen.

Je vrij kunnen bewegen is van grote invloed op je stemgeluid, heb je last van overmatige spierspanning, door wat voor rede dan ook, dan zal dat in je stem te horen zijn.

PowerPoint of Prezi zijn prachtige hulpmiddelen, maar in eerste instantie komt het aan op je presentatievaardigheden en daar kan ik je mee helpen om die zo goed mogelijk te ontwikkelen vanuit mijn achtergrond als actrice, voiceover, voormalig danser en Pilates instructeur.

Spanning en ontspanning in balans is mijn uitgangspunt.

 

                                    Workshop presenteren bij Women Inc

Ik ondersteun beginnende en ervaren sprekers, 1 op 1 of in workshops, om die zaken aan te pakken die je in de weg zitten bij het presenteren of pitchen. We werken aan de inhoud, de stem-technische kanten en je lichaamstaal, met als resultaat dat je ontspannen en met plezier je boodschap over het voetlicht krijgt.

De mentale, fysieke & inhoudelijke kant krijgen aandacht:
Fysiek: de adem & ademsteun die essentieel zijn bij het spreken.
Mentale: waar haal je de rust vandaan, wat doe je met zenuwen die je in de weg zitten.
Inhoud: een logisch verhaal dat bij de luisteraar blijft hangen; kort en krachtig in je boodschap. Heel bruikbaar wanneer je je dienst of product onder de aandacht wilt brengen, maar ook bij een werkoverleg, vergadering of privé in allerlei situaties.

Ik geef workshops voor groepen van 3 tot 40 personen en werk één op één.

Laat me weten waar je naar zoekt en ik zet, in overleg, een mooi programma voor je in elkaar.

Ben je VIP lid van VIDM.nl? Dan kun je daar een interview zien waarin ik tips en inzicht geef in hoe ik werk.