Vlammen zonder stress

door Linda

Afgelopen maand heb ik de workshop Vlammen zonder stress getest, dit is wat men er bij So Social van vond:

http://so-social.org/blog/vlammen-zonder-burnout/

-1

 

Categories Geen categorie
Comments (0)

Met veel plezier samen gewerkt aan een presentatie; aan de inhoud èn hoe de presentatie te brengen, het wat en hoe gaat nl hand in hand.

Categories Geen categorie
Comments (0)

Exportdag VS

door Linda

foto kopie 3

Begin mei was ik moderator bij de Exportdag VS, georganiseerd door Handelsroute in samenwerking met de Metaalunie. Het was een bruisend event waar Nederlandse ondernemers informatie kregen over wat er bij komt kijken wanneer je in de VS wilt ondernemen. Er waren experts op allerlei gebied uitgenodigd, er kon geskyped worden met Hollandse ondernemers die in de VS wonen en werken en er werd druk genetwerkt; verschillende ondernemers zijn aan elkaar ‘geplakt’ die in de toekomst veel aan elkaar kunnen hebben.

Categories Geen categorie
Comments (0)

In een ontwikkeltraject voor internationale groep high potentials van een multinational geef ik verschillende workshops ‘lichaamstaal’. Daar hoort natuurlijk ook stemgebruik en presence, je fysieke en mentale houding, bij en kijken we bijvoorbeeld naar culturele verschillen van ingeburgerde gebaren. Natuurlijk gaan we een hoop plezier maken, lachen en leren is wat mij betreft een hele fijne combi!

 

Categories Geen categorie
Comments (0)

Je fysieke houding en bewegingen beïnvloeden je mentale houding, de wetenschap onderschrijft het ondertussen. De schadelijke effecten van zitten bijvoorbeeld, en dan vooral in een verkeerde houding, worden steeds bekender. Wij mensen zijn een totaalpakket en het is echt niet zo dat je kop je lijf volledig aanstuurt, de laatste jaren is er steeds meer onderzoek wat dat onderstreept. Er zit veel wijsheid en hulp in je lijf, hoe je dat boven water haalt en kunt inzetten dat is de sleutel.

Als danser ( in een vorig hoofdstuk in mijn leven 😉 ) heb ik het heel vaak aan den lijve ondervonden hoe anders ik me voelde bij de ene of de andere choreografie (dansstijl, ritme, tempo etc) wat er in mn kop gebeurde als gevolg van blessures die mijn bewegingspatroon veranderden of als ik daar blessures even niet kon trainen. Toen begon voor mij het balletje te rollen; wat was dan de invloed van bewegen, en welke bewegingen op hoe ik me voelde? Proefondervindelijk ging ik aan de gang, want ik kon toen ter tijd weinig tot niks vinden wat mijn ervaringen verhelderde.

Als actrice in theater en voor tv ( na het dansen het volgende hoofdstuk in mijn leven ) ben ik de fysieke kant bewust gaan inzetten op zoek naar het karakter van een personage. Ik merkte ook toen weer heel duidelijk wanneer ik een andere fysieke houding en een ander bewegingspatroon aannam dat het invloed had op hoe ik me voelde, mijn gedachtes èn stemgeluid tijdens het spelen. Het werkte als een trein, sindsdien heb ik deze manier van werken niet meer losgelaten en ben steeds aan het onderzoeken wat het kan opleveren.

Ons lijf heeft meerdere breinen: één in je hoofd, één in je hart en één in je buik. Hoe deze zo goed mogelijk kunnen samenwerken zodat we ons prettig en ontspannen voelen blijft mijn zoektocht.

De fysieke insteek, met voldoende kennis van de mentale kanten, levert hele goeie resultaten op. Het is mijn uitgangspunt bij mijn Presentatie & Presence workshops, coachings, mijn werk als trainingsactrice etc.

Een soepel en sterk lijf geeft veel vrijheid in beweging, beweging in je lijf èn in je leven, what’s not to love?!

http://lifehacker.com/the-science-behind-posture-and-how-it-affects-your-brai-1463291618

 

Categories Jouw stem
Comments (0)

Workshops in November bij Maliebaan45

door Linda

In november komen er weer een paar open workshops Presentatie & Presence aan in Utrecht bij Maliebaan45. In deze speelse en interactieve workshops leer ik je hoe ook jij een overtuigend verhaal kunt houden dat nieuwsgierig maakt.

Hier vindt je de informatie http://www.maliebaan45.nl/linda+de+wolf

 

 

 

Categories Events
Comments (0)

Lang en veel achter de computer zitten is niet bevorderlijk voor onze houding, het levert veel mensen pijn in de rug op en het kost je ook nog behoorlijk wat energie. Van de volwassenen heeft 30% pijn in de rug. Uit Fins onderzoek blijkt dat zelfs 40% van de 8 tot 18 jarigen al last heeft (Gamerug NRC aug 2013)

Wanneer je hoofd niet recht op je romp staat geeft dat spanning op je nek, strot, tong etc en dat hoor je terug in je stem die ‘dunner’ en geknepen klinkt. Staat je hoofd recht op je romp dan kun je vrijer ademhalen en kunnen je stembanden beter en makkelijker vibreren, et voilà je stem klinkt warmer en aantrekkelijker.

Bij een goede, recht opgebouwde houding is je lijf ook een stuk vrijer in de lichaamstaal en dat helpt om je boodschap makkelijker en effectiever over te laten komen.

 

Categories Geen categorie
Comments (0)

Kineticode Pilates

Alles wat ik hier geleerd heb is heel toepasbaar voor Presentatie & Presence; houding, ademhaling, ademsteun, vrij bewegen in de gewrichten en het sterk en soepel maken en houden van de wervelkolom. Nadat ik in 2010 de instructeurs opleiding bij Polestar Pilates heb gedaan ben ik nu ook Kineticode Pilates mat-instructeur geworden.

Kineticode Pilates is een op basis van de fysiotherapie en biomechanica doorontwikkelde vorm van de klassieke Pilates.

‘Both [the mind and the body] must be coordinated, in order not only to accomplish the maximum results with the minimum expenditure of mental and physical energy, but also to live as long as possible in normal health and enjoy the benefits of a useful and happy life.’

Joseph Pilates.

Categories Geen categorie
Comments (0)

VIDM

door Linda

Sinds afgelopen week kun je op VIDM een interview met mij zien over hoe ik werk en vindt je een aantal tips die handig zijn voor lichaamstaal en je stem.

Categories Geen categorie
Comments (0)

WOMEN Inc en de Huishoudbeurs

door Linda

Voor een paar dagen waren het buren in de RAI, WOMEN Inc met het festival en de Huishoudbeurs. Twee verschillende werelden met toch voorzichtig wel wat overlappen. Voor beide werelden heb ik workshops Presentatie & Presence gegeven, dat was in ieder geval één overlap 😉

Categories Geen categorie
Comments (0)